Selecteer een pagina

5 tips voor het kiezen van de perfecte camping koelkast

Part of Gadgets

Als het op kamperen aankomt is een van de belangrijkste dingen een manier te hebben om je eten en drinken koud te houden. Dat is waar kampeerkoelkasten een rol spelen. Maar met zoveel verschillende mogelijkheden op de markt, hoe weet je welke voor jou de juiste is?

In deze blogpost nemen we een kijkje bij enkele van de dingen waarop je moet letten bij het kiezen van een kampeerkoelkast, waaronder grootte, vermogen en prijs. Aan het eind ben je beter voorbereid om de perfecte koelkast voor je volgende kampeertocht te vinden.

En om je op weg te helpen hebben wij ook een top 5 samengesteld met camping koelkasten, kleine maten en grote maten!
Weet je wel al wat je nodig hebt? Dan hebben wij hier een top 5 van camping koelkasten en koelboxen!

1. Maat – Je wil voldoende kwijt kunnen in je camping koelkast

Wanneer u gaat kamperen, hardlopen of mountainbiken, kan de juiste uitrusting het verschil maken. Dat betekent ook dat je een betrouwbare koelkast moet hebben om je eten en drinken in te bewaren. Maar met zo veel verschillende maten en modellen op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke voor u de juiste is. Hier zijn een paar dingen om te overwegen bij het kiezen van een camping koelkast:

  • De grootte van uw voertuig: Een grotere koelkast zal meer ruimte innemen in uw voertuig, dus als u beperkt bent in opslagruimte, kies dan een kleiner model.
  • Met hoeveel mensen u kampeert: Als je met een groep kampeert, heb je een koelkast nodig die plaats biedt aan ieders eten en drinken.
  • Wat voor soort activiteiten u gaat doen: Als je van plan bent om veel tijd te besteden aan wandelen of fietsen, kan een lichter model het beste zijn. Als u echter veel gaat koken op kamp, wilt u misschien een grotere koelkast met meer opslagruimte.

Welke maat of model u ook kiest, een betrouwbare koelkast zal uw volgende kampeertrip aangenamer maken. Dus neem de tijd om uw behoeften te overwegen voordat u uw aankoop doet, en geniet van de gemoedsrust die u krijgt als u weet dat uw voedsel

2. Vermogen – weet wat je verbruikt, eventueel als je zonnepanelen hebt!

Hoeveel vermogen heeft mijn campingkoelkast nodig? Dat hangt allemaal af van het model koelkast dat je hebt en hoe vaak je van plan bent hem te gebruiken. De meeste kampeerkoelkasten hebben tussen 7 en 15 ampère nodig, wat betekent dat ze gemakkelijk door een standaard huishoudelijk stopcontact gevoed kunnen worden. Daarnaast zijn er ook camping koelkasten die op gas werken, hier meer over in dit artikel.

Wil je je koelkast echter regelmatig of gedurende langere tijd gebruiken, dan moet je misschien investeren in een draagbare generator. De grootte van de generator hangt af van het vermogen dat je koelkast nodig heeft, maar de meeste kunnen worden aangedreven door een kleine generator die je gemakkelijk meeneemt op je kampeertochten.

Met een beetje planning kun je er gemakkelijk voor zorgen dat je camping koelkast de stroom heeft die hij nodig heeft om je eten en drinken de hele zomer lang koud te houden.

3. Prijs – van 50 tot 200+ euro, of zelfs huren

Bij de keuze van een kampeerkoelkast is de prijs een belangrijke overweging. Je wilt er immers zeker van zijn dat je de beste waar voor je geld krijgt. Dus, wat is de gemiddelde prijs van een kampeerkoelkast? Wel, dat hangt echt af van de grootte en de functies die je zoekt. Een klein, basic model kost misschien maar €50, terwijl een groter model met meer functies dichter bij €200 kan komen.

Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen hoeveel je bereid bent uit te geven aan een camping koelkast. Maar door je onderzoek te doen, kun je er zeker van zijn een model te vinden dat zowel aan je budget als aan je behoeften beantwoordt. Daarnaast zijn er ook opties om een camping koelkast te huren bij bijvoorbeeld peerby!

4. Geluid – op basis van het model kan het veel geluid maken

Veel kampeerders vinden dat het lawaai dat hun kampeerkoelkast maakt nogal storend is. Sommigen zeggen zelfs dat het luid genoeg is om hen ’s nachts wakker te houden! Hoewel het waar is dat deze apparaten nogal lawaaierig kunnen zijn, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het geluid te minimaliseren.

  • Zorg ervoor dat je koelkast goed geïsoleerd is. Dit zal helpen om de hoeveelheid geluid die uit het apparaat ontsnapt te verminderen.
  • Probeer je koelkast uit de buurt van je slaapruimte te plaatsen. Dit helpt om de hoeveelheid lawaai waaraan je blootgesteld wordt terwijl je probeert te slapen tot een minimum te beperken.
  • Overweeg tenslotte het gebruik van een witte ruis machine/white noise of oordopjes om het geluid van je koelkast te helpen blokkeren. Maar tot op heden hebben wij dit zelf niet nodig gehad met de stillere modellen 🙂

Door deze eenvoudige stappen te nemen kun je helpen om je kampeerervaring zo stil en vredig mogelijk te laten verlopen met een camping koelkast.

5. Andere te overwegen factoren

Bij de keuze van een campingkoelkast zijn er nog een paar andere factoren waarmee je rekening moet houden, zoals:

Hoe vaak je hem zult gebruiken: Als je van plan bent je koelkast regelmatig te gebruiken, kun je beter investeren in een model met een hoger vermogen. Dit zal ervoor zorgen dat je voedsel de hele reis koud blijft.

Het klimaat waarin je gaat kamperen: Als je in een warm klimaat kampeert, heb je misschien een koelkast met een hoger vermogen nodig om je voedsel niet te laten bederven.

Welke soorten eten en drinken je gaat bewaren: Als je van plan bent bederfelijke waar te bewaren, is het belangrijk een model te kiezen met een vriesvak. Zo kun je je voedsel koud houden en voorkomen dat het niet bederven.

Wat je behoeften ook zijn, er is een kampeerkoelkast die perfect voor je is. Neem dus de tijd om je onderzoek te doen en de perfecte koelkast voor je volgende kampeertrip te vinden.

Conclusie

Als je serieus aan kamperen doet, dan weet je hoe belangrijk het is om een goede koelkast te hebben. Niet alleen houdt hij je eten koud, maar hij voorkomt ook dat je ongedierte aantrekt. Er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kopen van een koelkast, zoals grootte, gewicht, en functies. Je zult er ook zeker van willen zijn dat de koelkast duurzaam is en gemakkelijk schoon te maken. Met zoveel mogelijkheden op de markt kan het moeilijk zijn om te beslissen welke voor jou de juiste is. Maar als je de tijd neemt om je onderzoek te doen, zul je zeker de perfecte koelkast voor je volgende kampeertocht vinden.

Als je weet wat je zoekt bekijk dan onze top 5 camping koelkasten en boxen om een juiste keuze te maken!

Hoe kies je de juiste koelbox voor jouw activiteit

Hoe kies je de juiste koelbox voor jouw activiteit

Als het op kamperen aankomt, is een koelbox een mooie uitbreiding op je uitrusting. Maar met zoveel mogelijkheden op de markt, hoe kies je de juiste voor je behoeften? In dit artikel lopen we met je door de belangrijkste factoren waarmee je bij je aankoop rekening...

Lees meer
De 5 beste camping koelkasten van 2022

De 5 beste camping koelkasten van 2022

Waarom heb je in de eerste plaats een camping koelkast nodig? Vraag je je af wat de beste kampeerkoelkast is? Campingkoelkasten zijn er in alle soorten en maten, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen welke de juiste voor je is. Maar maak je geen zorgen - we zijn...

Lees meer