1. Raadgever
  2. »
  3. Alle
  4. »
  5. Een backpack inpakken doe je zo!

Een backpack inpakken doe je zo!

Backpack inpakken doe je zo

Een backpack inpakken doe je zo!

Efficiënt je backpack inpakken met deze tips.

Je gaat binnenkort op reis met je backpack. En hebt een goede backpack uitgezocht (zie Welke backpack past bij mij). Alle spullen verzameld, maar nu moet je hem gaan inpakken. Maar hoe moet je nou een backpack inpakken, en wat is de beste indeling.

De basis.

backpack indeling

Als basis wil je de zwaarste dingen zoveel mogelijk dicht tegen je rug aan hebben in het midden.  Dit omdat de tas natuurlijk gaat bewegen op je rug, en als het zware deel op een gekke plek zit wordt je wat onstabiel. Als je veel op vlakke terreinen loopt valt dat nog wel mee, maar in de bergen op smalle paadjes wil je dat niet. Denk bijvoorbeeld aan je tent, of een extra paar schoenen. Bovenin wil je juist de lichtste dingen hebben, en vaak de dingen waar je snel bij wil zijn. Denk aan je regenjas of je warme fleece vest. Daar omheen komen de dingen van gemiddeld gewicht zoals de rest van je kleding.

De juiste volgorde.

Je ontkomt er helaas niet aan dat je soms iets nodig hebt dat in het midden van je tas zit. Maar over het algemeen heb je een hoop dingen maar 1 keer per dag nodig. Op die volgorde ga je ook je backpack inpakken. Je begint bijvoorbeeld met je slaapzak en slaapmatje, want die heb je pas aan het eind van de dag nodig. En kan je vaak lekker in de onderkant proppen. Dan komt je tent of extra schoenen, en zoals boven staat, zo dicht mogelijk tegen je rug aan. Eventueel kan daar omheen wat kleding, als je die ruimte hebt, let op de tent moet nog steeds zo dicht mogelijk tegen je rug aan blijven! Dan de rest van je kleding. Houdt je regenjas en eventueel je regenbroek en je fleece vest appart. Die wil je vaak tussendoor kunnen pakken, dus die gaan bovenop. Ook is het fijn om makkelijk bij je toilettas te kunnen.

Compressiebanden.

backpack compressieband

Soms kan het zo zijn dat je tas niet helemaal vol zit. Het gebeurt niet vaak, maar het kan. Denk aan ruimte over hebben voor souvenirs. Als je backpack niet helemaal vol zit is het aan te raden zoveel mogelijk lucht uit je tas te halen. Dat kan door middel van compressiebanden. Dat zijn banden aan de zijkant van je backpack waarmee je hem platter kan maken. Zodat je spullen niet extra veel gaan bewegen. Dat doe je door je tas plat op de grond te leggen, en je spullen een beetje te verdelen over de tas. Dan trek je de compressiebanden strak aan. Als je dan je tas weer rechtop zet, blijven je spullen op hun plek zitten en gaan ze niet bewegen waardoor je instabiel kan worden.

Extra vakjes.

Vergeet ook alle extra vakjes niet. Die zijn handig voor kleine dingetjes waar je snel even bij moet. In je topvak kan vaak meer dan je denkt. Stop hier niet je portemonnee of je telefoon, maar stop die aan de binnenkant van je backpack. Dat jij er snel bij kan, betekent dat een ander dat ook kan. Maar denk aan je vest, een klein EHBO setje, je anti-insecten middel of ontsmettende handgel. Ook hebben backpacks tegenwoordig vaak vakjes aan de heupbanden zitten. Daar kan bijvoorbeeld een zakmes in, of denk aan je zaklamp of hoofdlamp. Of misschien iets te eten.

Inpak tips.

  • Neem niet te veel mee. Want je moet zelf alles dragen.
  • Met organizers of packing cubes kan je al je spullen nog efficiënter inpakken. Vaak hebben die verschillende kleuren. Zo kan je al je ondergoed in de ene doen, en je t-shirts in een andere. Zo kan je in 1 opslag zien waar alles zit.
  • Met compressie zakken kan je ,zoals de naam al zegt, alles comprimeren. Denk hierbij aan je slaapzak, daar zit veel lucht in wat zonde is van de ruimte.
  • Met kleine flesjes van bijvoorbeeld silicone kan je makkelijk je favoriete shampoo meenemen, en het hoeft niet mee in die grote fles. En vaak mogen die flesjes mee met de handbagage.
  • Rol je kleding op. Dat is het meest efficiënt en je t-shirts gaan er minder door kreuken.
  • Vul lege ruimte zoveel mogelijk op. In je backpack, maar ook van spullen zelf. Denk aan sokken in je extra schoenen stoppen.