1. Raadgever
  2. »
  3. Bestemmingen
  4. »
  5. Wat neem je mee met een dagtocht?

Wat neem je mee met een dagtocht?

Inpakken voor een dagtocht

Wat neem je mee met een dagtocht?

Eten.

Afhankelijk van hoe lang je gaat lopen neem je veel of weinig eten mee. Wij lopen vaak een stuk van tussen de 10 en 15 kilometer. Daar doen we dan gemiddeld zo’n 4 a 5 uur over, afhankelijk van de hoogtemeters die we maken. Vaak kiezen we er dan voor om geen volledige maaltijd mee te nemen. Ben je van plan om meer kilometers te maken tijdens een dagtocht? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om wel een volledige lunch mee te nemen. Wil je een warme lunch, dan kan je denken aan een maaltijd adventure food. Je hebt alleen een thermosfles warm water nodig en een vork. 

Vaak hebben we een mix van verschillende dingen mee. Ontbijtkoek doet het bij ons erg goed. We nemen dan de voorgesneden met een laagje boter, omdat het anders een wat droge hap is. Vaak gaat er ook een banaan mee. En wat we erg lekker vinden is iets van droge worst. Maar soms hebben we ook iets van een muesli reep mee. En een zuigsnoepje voor tijdens het lopen is soms ook fijn.

Drinken.

Anders dan eten, is drinken nog veel belangrijker. Zeker als het warm is en je veel gaat zweten. Wij proberen altijd 1.5 liter water mee te hebben per persoon. Maar meer is altijd beter. Wat erg fijn is om te gebruiken is een drinksysteem of camelbak. Dat is een zak met water die je in je rugzak kan hangen. Er zit een slangetje aan vast die lang genoeg is om aan je schouderband van je tas vast te maken. Hierdoor kan je al lopend af en toe wat drinken. Je hoeft dus niet op zoek te gaan naar een fles. 

Kleding.

Het weer kan altijd wat anders gaan doen dan je dacht. Denk daarom goed na over welke kleding je aan doet, en wat je extra meeneemt. Ik loop bijna nooit met een waterdichte jas aan. Behalve als het echt niet anders kan, en dan nog niet graag. Ik krijg het gewoon snel warm in een jas en ik transpireer snel. Maar ik neem hem wel vaak mee. Want zeik nat worden, is nog erger. Denk ook aan warmte. Vaak is het tijdens het lopen niet nodig, maar als je even stopt om wat te eten kan je snel afkoelen. 

Extra.

Met extra dingen kan je denken aan een wc-rol. Maar vaak merken we dat door de warmte en de inspanning je eigenlijk niet naar de wc hoeft. In ieder geval niet voor nummer 1. De camera gaat wel altijd mee. Ook al gebruiken we hem niet met elke wandeling. Ook vind ik het leuk om mijn GPS mee te nemen. Die gebruik ik eigenlijk alleen maar om achteraf te kunnen zien hoe we gelopen hebben. Dus ik zet hem alleen maar aan, maar doe er onderweg niets mee.