Selecteer een pagina

Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

Part of Uitrusting | Alle

Hoewel sandalen niet de hoeveelheid steun geven die een schoen kan geven, zijn er wel degelijk wandelsandalen waar je makkelijk langer op kan lopen. Dit zijn stevige sandalen die genoeg bescherming bieden. Maar tegelijkertijd lekker luchtig zijn tijdens warme dagen. 

Verschillende wandelsandalen.

Er zijn stiekem nog best wat verschillende soorten sandalen om mee te wandelen. Het ligt er een beetje aan wat voor jou belangrijk is. Een voorbeeld kan zijn, sandalen met een stevige zool. Hoe steviger de zool, hoe minder belastend het is voor je voeten. En vaak hebben de zolen van deze sandalen ook een goed profiel, dus je hebt lekker veel grip.

Een andere optie kan zijn, sandalen met een dichte neus. Als je terrein toch wat heftiger is kan het erg fijn zijn om die extra bescherming te hebben. Of als je misschien wat onhandiger bent en vaak je tenen verwacht te stoten. Maar sandalen kunnen ook fijn zijn in een werkomgeving. Dan kunnen dichte tenen in je sandalen ook nog veiliger zijn.

Nog een optie kan zijn, waterbestendige sandalen. Voor als je bijvoorbeeld veel op en om het water bent. Hier kan je eigenlijk bijna elke sandaal voor gebruiken. Alleen moet je oppassen met materialen zoals leer. Dan kan gaan afgeven en heel stug opdrogen. Wordt soms verward met de term waterdichte sandalen. Maar waterdicht kan natuurlijk niet, want het zijn open schoenen.

Wandelsandalen voor dames.

Teva Original Universal Sandalen Damen black1920x1920 Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

De eerste optie is de Teva Original Universal. Dit is een goede allround sandaal. Comfortabele en flexibele zool en waterbestendig. Als je niet goed weet waar te beginnen is dit een prima eerste keus.


teva terra fi lite Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

Als je toch wat steviger wilt, kies dan voor de Teva Terra Fi Lite. Deze outdoor sandalen voor dames zijn perfect voor wat langere wandelingen. De zool is een stuk steviger en heeft een grover profiel waardoor je meer grip hebt. Ook is deze sandaal goed af te stellen dankzij de vele bandjes.


Keen Whisper Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

Toch wat meer bescherming nodig? Ga dan voor de Keen Whisper. Door zijn dichte neus biedt deze sandaal wat extra bescherming maar je hebt nog steeds het fijne van een sandaal.


Wandelsandalen voor heren.

teva universal trail Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

Optie 1 is de Teva Universal Trail. Met een Vibram buitenzool voor wat meer grip. Waterbestendig en snel weer droog dankzij de synthetische banden. Een prima sandaal die goed scoort op alle punten.


keen uneek sandalen Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

De Keen Uneek is op het eerste gezicht een vreemde eend. Hij ziet er niet uit als traditionele sandalen, maar biedt wel de voordelen van een sandaal. Lekker licht en soepel waardoor het voelt alsof je niks aan hebt. En door de dichte neus zijn je tenen beschermt tegen stoten.


Keen Arroyo II Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

Toch nog meer steun nodig? Dan is de Keen Arroyo II een hele fijne sandaal. Omdat deze sandaal ook een dichte hiel heeft kan je ze dragen met je eigen binnenzooltjes of steunzolen.


Wandelsandalen voor kinderen.

Teva Hurricane XLT 2 Kids 22 Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

Slijtvast en ze zitten lekker door de zachte vulling bij de hielbandjes. Met de Teva Hurricane XLT Toddlers kunnen ze eindeloos buiten spelen. Waterbestendig dus een middag aan het water is geen probleem.


keen newport h2 ribbon toddler Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

Voor wat meer bescherming is er de Keen Newport H2. Door de dichte neus ideaal voor de meest avontuurlijke kids. Lekker stevig maar nog steeds het fijne van een sandaal.


Zoals je ziet zijn er aardig wat keuzes. En dit is nog maar een kleine selectie. Voor elke doelgroep is er wel een paar sandalen. Ga je echt lange stukken lopen, dan kan het zijn dat je niet genoeg steun hebt aan sandalen. Dan kan je beter kijken naar een goed paar wandelschoenen. Maar dat is weer enorm verschillend per persoon.

De ultimate packing cubes guide! Kies de juiste cube!

De ultimate packing cubes guide! Kies de juiste cube!

Voor iedereen die reist en graag ook orde wil houden in zijn backpack, koffer of tas zijn packing cubes de ideale uitkomst. Winkels gebruiken ook nog wel eens de termen packing tubes, travel cubes, koffer cubes of packing cells. Maar uiteindelijk komen ze allemaal op...

Lees meer

Adsense