1. Raadgever
  2. »
  3. Alle
  4. »
  5. Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

Vrouw met Sandalen aan.

Outdoor wandelsandalen die lekker lopen.

Hoewel sandalen niet de hoeveelheid steun geven die een schoen kan geven, zijn er wel degelijk wandelsandalen waar je makkelijk langer op kan lopen. Dit zijn stevige sandalen die genoeg bescherming bieden. Maar tegelijkertijd lekker luchtig zijn tijdens warme dagen. 

Verschillende wandelsandalen.

Er zijn stiekem nog best wat verschillende soorten sandalen om mee te wandelen. Het ligt er een beetje aan wat voor jou belangrijk is. Een voorbeeld kan zijn, sandalen met een stevige zool. Hoe steviger de zool, hoe minder belastend het is voor je voeten. En vaak hebben de zolen van deze sandalen ook een goed profiel, dus je hebt lekker veel grip.

Een andere optie kan zijn, sandalen met een dichte neus. Als je terrein toch wat heftiger is kan het erg fijn zijn om die extra bescherming te hebben. Of als je misschien wat onhandiger bent en vaak je tenen verwacht te stoten. Maar sandalen kunnen ook fijn zijn in een werkomgeving. Dan kunnen dichte tenen in je sandalen ook nog veiliger zijn.

Nog een optie kan zijn, waterbestendige sandalen. Voor als je bijvoorbeeld veel op en om het water bent. Hier kan je eigenlijk bijna elke sandaal voor gebruiken. Alleen moet je oppassen met materialen zoals leer. Dan kan gaan afgeven en heel stug opdrogen. Wordt soms verward met de term waterdichte sandalen. Maar waterdicht kan natuurlijk niet, want het zijn open schoenen.

Wandelsandalen voor dames.

Wandelsandalen voor heren.


Wandelsandalen voor kinderen.


Zoals je ziet zijn er aardig wat keuzes. En dit is nog maar een kleine selectie. Voor elke doelgroep is er wel een paar sandalen. Ga je echt lange stukken lopen, dan kan het zijn dat je niet genoeg steun hebt aan sandalen. Dan kan je beter kijken naar een goed paar wandelschoenen. Maar dat is weer enorm verschillend per persoon.